Overzicht portfolio
>
>
Saskia de Wit, Colt, Saskia de Wit, Colt, Saskia de Wit, Colt,

Locatie: Van der Madeweg Amsterdam
In opdracht van: EVEMA beheer
In samenwerking met: Rappange & Partners architecten
Ontwerp: 2013
Uitvoering: 2013
Aangelegd door: Jochem Versloot

Context

Het “Coltgebouw” aan de Van der Madeweg is in de periode 2011-2012 geheel gerenoveerd. Het ontwerp van de renovatie is in overleg met de huurder, COLT [City of London Telecom], tot stand gekomen. De voornaamste wens van de huurder is het voor bezoekers toegankelijk maken van de begane grond. Ook het omliggende parkeerterrein is heringericht en voorzien van een spijlenhekwerk en beplanting. Saskia de Wit heeft het beplantingsplan gemaakt en de uitvoering hiervan begeleid.

Ontwerp

Om voor bezoekers de overgang van straat naar de entree van het ongenaakbare gebouw met witte grindbetonnen gevels, dat als een op het vlak van de parkeerplaats staat, te geleiden, zijn twee zomen van beplanting aangebracht. Zo wordt een intermediair tussen straat, parkeerplaats en gebouw gecreëerd. Rondom het gebouw is een zoom van breuksteen met losse groepjes meerstammige berken en groepjes hoge grassen. De witte berkenstammen en het zwarte breuksteen weerspiegelen de witte grindbetonnen gevels met donkere plint en vormen een zachte filter. Tussen parkeerplaats en de grasberm buiten het hek is een zoom gemaakt van lage bodembedekkers en losjes verspreide groepen hoge, weelderige grassen. De bodembedekkers vormen een overgang naar het gras buiten het hek en de groepen grassen herhalen de losse groepen berken op een kleinere schaal, als schaalovergang van voorbijganger naar het gebouw.