Saskia de Wit Tuin en landschap

info@saskiadewit.nl    06 4128 8022    Meeuwenlaan 108a2    1021 JM Amsterdam

Tuinen > Portfolio > van campenstraat

Saskia de Wit, van campenstraat, Saskia de Wit, van campenstraat, Saskia de Wit, van campenstraat, Saskia de Wit, van campenstraat, Saskia de Wit, van campenstraat, Saskia de Wit, van campenstraat,

Locatie: Amsterdam
In opdracht van: particulier
Ontwerp: 2020
Uitvoering: 2020
Aangelegd door: Jochem Versloot tuinen en buitenruimten

ontwerp

Het ontwerp voor deze kleine achtertuin in de Amsterdamse binnenstad is een compacte en uitgebalanceerde drie-eenheid van beplanting, verharding en meubilair in een spel van vlakken en volumes. Zo ontstaan vanzelfsprekende ruimtes om te loungen, barbecuen, eten, koffiedrinken ingebed in weelderige beplanting. Door het gebruik van een hoge pergola, leibomen en sierkersen wordt optimaal gebruik gemaakt van de verticale dimensie zodat de piepkleine tuin toch als ruime en lichte plek wordt ervaren. 

Binnen en buiten, beplanting en terras, tuin en omgeving worden met elkaar verbonden door een extra hoge pergola, die tevens dient voor een schommelbank. De pergola verdwijnt uit het zicht tussen de takken van de sierkers.

materiaal

De vloer is van keramische tegels in een lichte kleur, zodat de donkere binnentuin oplicht zelfs in het donkerste weer. Wanden, meubilair en plantenbakken zijn gemaakt van geperst bamboe. De achterwand bestaat uit een haag van Prunus met daarboven wintergroene leibomen, die de gevel erachter aan het oog onttrekken zonder de tuin helemaal af te sluiten. De twee sierkersen zijn ruimtelijke sculpturen zelfs als ze kaal zijn, en in het najaar bloeien ze met een wolk van fijne witte bloesem.